Riskutbildningar i Stockholm

Köp din riskutbildning Stockholm direkt online till bra pris

Riskutbildningen för att ta körkort är uppdelad i två delar. Riskutbildning del 1, även kallad riskettan, är en teoribaserad utbildning som handlar om riskfyllda beteenden kopplat till körning så som alkohol, droger och trötthet. Riskutbildning del 2 är också en teoribaserad utbildning men med en praktisk del i form av halkbana. Riskutbildning del 2 handlar om säkerhet, hastighet och körning vid olika väg- och väderförhållanden. Det är obligatoriskt att genomgå både riskutbildning del 1 och del 2 för att ta körkort. En genomförd riskutbildning är giltig i 5 år, men längst till dess att körkortet har utfärdats. Hos oss kan du boka och genomföra båda riskutbildningarna. Se priser och ytterligare specifikationer nedan. 

Riskutbildning del 1B 550:- (Kursen håller på i 3 timmar)

Målet med riskutbildning del 1 är att du som förare ska bli utbildad om riskfyllda beteenden kopplat till körning. Särskild vikt läggs på risker kring alkohol, droger och trötthet. Utbildningen består av både diskussioner och reflektioner kring dessa riskbeteenden i trafiken. Du kommer få insikt i konsekvenser kring riskbeteenden som kan påverka körförmågan och hur dessa kan undvikas. Du blir utbildad i detta eftersom det är ytterst viktigt att du tar avstånd från alkohol och andra droger i samband med körning och att du är utvilad och koncentrerad som förare. Vi meddelar Transportstyrelsen när riskutbildning del 1 är klar.

Riskutbildning del 2B (Halkbana) 1 950:- (inkl. bussresa tur/retur)

Målet med riskutbildning del 2 är att du ska bli utbildad kring säkerhet, hastighet och körning vid olika väg- och väderförhållanden. I riskutbildning del 2 ingår momentet halkbana för att du som förare ska lära sig hantera bilen och din körning på halt underlag. Eftersom halkbanan är en praktisk del är det ett krav att du ska kunna köra bil bra innan du bokar utbildningen. Detta för att utbildningen ska kunna genomföras på ett trafiksäkert vis. 
 
När du genomför riskutbildning del 2 hos oss hämtas och lämnas du vid trafikskolan med halkbanans egna buss. Kom cirka 15 minuter innan utsatt tid för att inte missa bussen. Utbildningen tar cirka 5 timmar att genomföra inklusive restid fram och tillbaka.
 
OBS! Avbokning och ombokning skall ske 48 timmar innan kurs.

Samlingsplats
Tomtbergavägen 2
145 67 Hallunda/Norsborg
Stockholm

OBSERVERA!

* Paketpris gäller vid förskottsbetalning. Vi kör endast körlektioner á 70 min (gäller endast B-utbildning). Vid retur av paket, debiteras ni med administrationsavgift på 10%.

**Avbokningsregler: Av/ombokning av körlektion skall ske senast kl: 13:00 VARDAGEN innan ditt besök.

Om inte, debiteras du med fullt pris. Du kan logga in och avboka körlektionen själv här eller via telefon 08-41069950.
Villkor för giltig frånvaro: Vid sjukdom eller annan oförutsett omständighet och då kan intyg komma att krävas. Teori-& körpaket gäller i 1 år. Du har alltid 14 dagars ångerrätt när du handlar online. Det innebär att du kan skicka tillbaka oanvända och oskadda varor inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket eller, om du beställt en tjänst, ångra ditt köp inom 14 dagar från det att avtalet ingicks.
Betala gärna via vårt Bankgiro Nr: 618-7116 eller via Swish Nr: 123 55 35 711.
Vi erbjuder även en avbetalningsplan via Resurs Bank. Räntefri avbetalning upp till 24 månader.

Vanliga frågor

Rulla till toppen