fbpx

ECO-driving

Körsätt

Ett ändrat körbeteende gör att du kan spara upp till 20 procent i bränsleförbrukning. Här följer några exempel på hur du kör smartare:

 • Kör på ettans växel max 2 billängder och växla sedan upp
 • Växla upp istället för att ligga kvar på låg växel
 • Hoppa över växlar
 • Släpp gasen i tid
 • Gasa inte i onödan
 • Undvik stopp
 • Undvik att frikoppla tidigt för att stanna
 • Accelerera bestämt och raskt
 • Undvik att gå ner i ettans växel vid korsningar
 • Nyttja motorbroms
 • Undvik så kallad “spill gas” (gasa i onödan)
 • Använd så hög växel som möjligt
 • Lyft blicken och planera din körning
 • Kör klokt i med och motlut

Fordonsvalet

Lönsamhet och investering beror till stor del på fordonsvalet, vilket även påverkar driftskostnaderna. Valet avgör i stor utsträckning också hur mycket energi och pengar man sparar och hur miljön påverkas.

Däcket

Däckets formförändring bildar rullmotståndet på kontaktytan mellan vägbanan och däcket och avgör i stor grad energiförbrukningen. Däckens livslängd beror på om lufttrycket är rätt. Säkerhets- och fordonskontroll.

Miljö

Idag känner de flesta till Kyoto-avtalet som skrevs 1997 av ett stort antal industriländer. Då bestämde man att tillsammans arbeta för minskade koldioxidutsläpp i hela världen. Mycket har hänt sedan dess och faktiskt har vi lyckats att påverka den negativa påverkan till en viss del. Det finns mycket kvar att göra. Stor del av koldioxidutsläppen kommer från vägtransporterna och där krävs en större insats.

Vi påverkar miljön tillsammans!

Människan bakom ratten har en stor möjlighet att vara med och påverka tillsammans med den positiva tekniska utvecklingen. Trafikens negativa påverkan på miljön kan delas in i tre olika områden som alla är viktiga. Det finns globala effekter som hotar att förändra klimatet framför allt genom en ökad växthuseffekt. Det finns regionala effekter som belastar naturen i form av försurning, övergödning och marknära ozon. Vi har även lokala effekter som uppenbarar sig huvudsakligen som hälsorisker. Luftföroreningar bidrar till en sämre hälsa i form av allergier, cancer och luftvägsbesvär. Miljöproblemen berör oss alla och ställer ibland krav på förändringar av livsstil och ett hållbart samhälle. Vi är en del av detta.

Du ansvarar för att ditt fordon är i bra skick!

Du skall dagligen kolla ditt fordon så att det är i absolut trafiksäkert skick. På så sätt upptäcker du eventuella fel i tid. Det är billigare att reparera innan felen hunnit förvärras, och det är dessutom lättare att reparera hemma än att bli tvungen till det ute på vägen.

Intresserad utav körkort?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart vi kan!

Hallunda

Tomtbergavägen 2
145 67 Hallunda/Norsborg

Bankgiro 618- 7116
Swish 123 55 35 711

Org.nr: 556795-3525

08- 410 699 50
info@dinkorskola.se

DinKörskola logotyp

Lunchstängt 12:55 - 13:45

Flemingsberg

Ebba Bååts Torg 23
141 51 Huddinge

Bankgiro 5134-4588
Swish 123 42 70 963

Org.nr: 559047-1719 

08-503 895 00
flemingsberg@dinkorskola.se

Vi förlitar oss på att du som känner dig det minsta krasslig avstår från oss eller delta på lektion eller kurs. Vi har under rådande omständigheter generösa avbokningsregler och bokar gärna om din körlektion eller kurs.

Vi välkomnar kunder ifrån alla orter. De flesta av våra kunder kommer ifrån orterna Botkyrka, Huddinge,
Tullinge, Salem, Rönninge och Södertälje i Stockholm.

Avbokningsregler: Av/ombokning av körlektionen ska ske senast kl.13:00 VARDAGEN innan ditt besök om inte, debiteras du med fullt pris. Villkor för giltig frånvaro. vid sjukdom eller annan oförutsedd omständighet och då kan intyg komma att krävas. Genom att du anmäler dig till kursen/utbildningen och uppger ditt mobil nummer alternativ e-post så medger du att vi skickar dig information, erbjudanden som berör din utbildning.
https://www.str.se/om-oss/om-str/styrdokument/personuppgiftshantering/ 
Scroll to Top