fbpx

Automat

I takt med att antalet automatväxlade bilar ökar blir även uppkörning med automatväxlade allt vanligare. I dag kör ungefär var tionde person upp med automatväxlad bil och nu erbjuder även vi kurser för automatväxlade bilar hos våra kontor i Flemingsberg och Hallunda. För automatväxlade bilar tar du ett separat körkort och du får inte köra manuellt växlade bilar med detta körkort. I regel är dock B-körkort för automat enklare att ta än B-körkort för bil med manuell växellåda.

Körkort för automat är enkelt och smidigt

Att ta körkort för automatväxlade bilar är betydligt enklare och går mycket snabbare än att ta ett vanligt körkort för manuellt växlade bilar. Som körskoleelev behöver du då inte gå igenom den ofta långa processen att lära dig hantera växellådan. Du som förare kan även uppgradera till körkort för manuell växel när du känner dig redo, vilket inte alls är svårt då du i detta läge redan är en erfaren förare med koll på trafikregler och hur bilen fungerar.

Allt fler automatväxlade bilar

I Sverige säljs allt fler automatväxlade bilar. År 2015 var 51,4 av alla sålda bilar automatväxlade och Trafikverket räknar med att trenden fortsätter. Detta beror dels på att elbilar alltid är automatväxlade, dels på att tekniken för bränsleförbrukande bilar med automatväxel blir allt bättre. Så häng med i trenden och kolla in våra erbjudanden redan idag!

Intresserad utav körkort?

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er så snart vi kan!

Hallunda

Tomtbergavägen 2
145 67 Hallunda/Norsborg

Bankgiro 618- 7116
Swish 123 55 35 711

Org.nr: 556795-3525

08- 410 699 50
info@dinkorskola.se

DinKörskola logotyp

Lunchstängt 12:55 - 13:45

Flemingsberg

Ebba Bååts Torg 23
141 51 Huddinge

Bankgiro 5134-4588
Swish 123 42 70 963

Org.nr: 559047-1719 

08-503 895 00
flemingsberg@dinkorskola.se

Vi förlitar oss på att du som känner dig det minsta krasslig avstår från oss eller delta på lektion eller kurs. Vi har under rådande omständigheter generösa avbokningsregler och bokar gärna om din körlektion eller kurs.

Vi välkomnar kunder ifrån alla orter. De flesta av våra kunder kommer ifrån orterna Botkyrka, Huddinge,
Tullinge, Salem, Rönninge och Södertälje i Stockholm.

Avbokningsregler: Av/ombokning av körlektionen ska ske senast kl.13:00 VARDAGEN innan ditt besök om inte, debiteras du med fullt pris. Villkor för giltig frånvaro. vid sjukdom eller annan oförutsedd omständighet och då kan intyg komma att krävas. Genom att du anmäler dig till kursen/utbildningen och uppger ditt mobil nummer alternativ e-post så medger du att vi skickar dig information, erbjudanden som berör din utbildning.
https://www.str.se/om-oss/om-str/styrdokument/personuppgiftshantering/ 
Scroll to Top